Dé implementatie partners voor

Microsoft PowerBI levert ICT-bedrijf kraakhelder inzicht

Een ICT-bedrijf werkt al jaren met SnelStart. De facturatie van hardware, software, abonnementen en uren wordt gevoed uit verschillende systemen en uiteindelijk verwerkt in SnelStart. De standaard rapportages in SnelStart geven wel inzicht, maar het management wilde veel meer sturen op trends en daar makkelijk, dynamisch en overal inzicht hebben. Wij gebruikten Microsoft PowerBI en SnelStart inControle om invulling te geven aan deze klantwens.

Sturen op data!

Onze klant maakt heel veel facturen. Aan het begin van de maand gaan de abonnementsfacturen eruit voor de servicecontracten en clouddiensten. Dit is volledig ingeregeld middels de SnelStart abonnementenmodule en diverse ingeregelde imports.

Gedurende de maand worden projecten berekend: losse uren en geleverde hardware. Onze klant groeit snel en wil voortdurend in controle zijn en trends herkennen. Hoe ontwikkelt de omzet per omzetgroep zich? Hoe ontwikkelt de marge per omzetgroep? Welk artikel wordt per klant minder verkocht? En hoe verhouden de omzetontwikkelingen zich ten opzichte van gestelde KPI’s?

De oplossing

In dit geval hebben wij de PowerBI connectie rechtstreeks gemaakt op de SQL van SnelStart. Door gebruik van Views hebben we de complexiteit aan de databasekant gehouden om de BI rapportage snel te houden. KPI’s komen uit de begroting die we in een aparte Excel sheet inladen.

De klant had in haar administratie al een mooie uitsplitsing in omzetgroepen gemaakt. Deze zelfde uitsplitsing hebben we aangebracht aan de inkoopkant, zodat we ook de inkoopontwikkelingen en dus ook de marge inzichtelijk kunnen brengen.

Vervolgens hebben we in Microsoft PowerBI tal van dashboards gemaakt, die je bij elkaar klikt alsof je in Excel werkt. De klant kan intuïtief door het BI dashboard heen klikken en gegevens 3-dimensionaal bekijken.

 

 

Contact

info@i-partner.nl (algemene vragen)
training@i-partner.nl (trainingen)

071-200 6600 (telefonisch contact)

KVK: 78115000

Nieuwsbrief

Invalid email address